Metro

March 13th, 2006

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Een van de boeiendste dingen aan de gratis tabloid Metro is wellicht nog wel de pagina’s met ingezonden brieven. Heerlijk je een een beetje te ergeren aan het gezeur van anderen.
Soms gaat het me echter net een tandje te ver. Zo stond er afgelopen vrijdag een brief van een zekere R.E. Verboon die zich op basis van een niet onaardig maar nogal luchtig interview met actrice Carice van Houten geroepen voelde haar af te schilderen als fundamentalistiasch feministe, die het liefst de mannelijke wereldbevolking uit zou willen roeien. Pardon?

Tsja, met iemand die aichzelf moedwillig zo te kijk zet heb ik weinig medelijden. Toen ik m’n frustraties eenmaal van me afgeschreven had, heb ik ze dan ook zonder lang twijfelen verstuurd naar de redactie van Metro.
En jawel, de brievenrubriek opent vandaag met een brief waarin de heer Verboon met de grond gelijk wordt gemaakt. Alleen dus niet mijn brief. Daarom gooi ik die hieronder neer.

Het spijt me, maar bij het lezen van het interview met Carice van Houten in de metro van 8 maart krijg ik niet het beeld een ‘troel’ is die de mensheid het liefst in stand zou willen met behulp van gewapende vrouwenmilities en diepgevroren sperma. Integendeel. Ik krijg eerder het beeld van een zachtaardig, inteligent, zelfbewust, maar ook een beetje gesloten persoon met opspelende hormoontjes.

Zonder al te veel op de man te willen spelen heb ik een beetje het idee dat de heer Verboon middels zijn ingezonden brief van 10 maart laat blijken dat hij gezegend is met een rijke fantasie, en zich graag onmisbaar voelt, ondanks dat hij zijn tijd graag verdoet met het bekijken en beschouwen van voetbal, of het nuttigen van drankjes in een rokerige ruimte met veel lawaai en danseressen in bikini (die
hoogstwaarschijnlijk zijn sperma WEL waardig zijn, al is het maar voor een nacht). Geconfronteerd worden met iemand die daar niet de voorkeur aan geeft is dan toch al gauw bedreigend.

Zijn bewering dat dames als Carice ‘ons’ sperma niet waardig zijn kan ik dan ook niet delen. Ik kan zelfs niet wachten tot een nieuwe generatie talentvolle dames zich aandient.
Mocht Carice in de toekomst haar zoektocht naar een zaaddonor door willen zetten, dan hou ik me aanbevolen.

Update 14 maart 2006: *kuch* tot m’n grote verbazing blijkt m’n schrijfseltje vandaag (dinsdag 14 maart) wél de brievenrubriek van Metro te hebben gehaald… Tezamen met een tigtal andere brieven over hetzelfde onderwerp. Oei.
Update 9 januari 2012: Onderstaande linkjes vervangen door lokale kopietjes. Metro bleek een bak oude kranten uit haar eigen archief te hebben verwijderd. Gelukkig zijn deze edities bewaard gebleven voor ‘t nageslacht :)

Leesvoer:

Metro 8 maart 2006, pagina 12
Metro 10 maart 2006, pagina 8
Metro 14 maart 2006, pagina 8

3 Responses to “Metro”

  1. Gryts Says:

    Er is er maar n die zo spits kan als jij. Christiaan, we missen je goeie commentaren bij Bloodyhell!

  2. Christiaan Says:

    Bedankt voor dit enorme compliment. Heel vreemd, maar een hele tijd geleden ben ik zo ongeveer van \’t ene op \’t andere moment gestopt met het volgen van weblogs. Ooit had ik een vast rondje die ik echt elke dag afgewerkt wou hebben, nu start ik m\’n newsreader niet eens meer op. Goed om te horen dat ik gemist word, trouwens, en, mocht je eraan twijfelen, dat het zo stil is ligt in ieder geval niet aan jou.

  3. Krizzz.nl » Blog Archive » Fijn krantje Says:

    […] ja, weer eens wat anders dan de gratis kranten uit de groene bakken op ‘t […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.