Long Island

September 4th, 2017

4 september. De tweede ochtend in The Bronx, en ook meteen de laatste. Vandaag staat Wardenclyffe op het programma. Da’s alleen wel een heel end rijden over het toch wel rare Long Island. Long Island voelt op een bepaalde manier erg geïsoleerd, omdat je in bijna alle gevallen eerst door het drukke stadsverkeer van New York City moet om op dit eiland te komen. Het helpt niet mee dat de stad in de loop van de jaren meer en meer van het eiland heeft opgeslokt, en diverse voorsteden aan elkaar geklonterd zijn. Hierdoor voelt het des te vrijer ein-de-lijk de stad uit te zijn, en de rust en ruimte van Long Island in te ademen. Aan de zuidkust van dit eiland bevinden zich The Hamptons, maar wij gaan juist naar het noorden. Naar Shoreham. Het terrein waar Tesla een laboratorium had blijkt helaas compleet afgegaasd. Er is goed te zien dat er wel opruimwerk gaande is. Naast de entreepoort staat een standbeeld van Tesla. De grond rondom dit standbeeld is betegeld met bakstenen. Twee daarvan zijn door mij gesponsord, en voorzien van een inscriptie. Ik ben benieuwd hoe dat geworden is, maar helaas kan ik alleen maar van een afstandje toekijken. Toch ben ik erg blij eindelijk hier, op deze plek, te staan. Zelfs al is het nog niet open als museum.

Tesla

Hierna wordt het tijd voorzichtig weer huiswaarts te gaan. Ná een mooie tussenstop in Flushing, die begint met een heerlijke Indiase maaltijd bij Dosa Hutt, gevolgd door een kort bezoek aan de Hindoetempel. Hier hangt een erg opvallend, en voor mij mysterieus, bordje met de tekst “Breaking coconuts is strictly forbidden” op de sokkel van een standbeeld. Ik weet niet zo goed wat ik daarmee moet. Ik was sowieso al niet van plan kokosnoten te breken.

Breking coconuts is strictly prohibited

Na het doen van een snele boodschap bij de Indiase supermarkt Sri Siddivinayak gaan we weer verder, de drukte in, via Manhattan Bridge en de Holland Tunnel naar het eerste de beste tankstation dat we tegenkomen. Hier mag je niet zelf tanken, want deze pomp ligt in New Jersey, en dat is één van de staten waar het voor pomphouders verplicht is pompbediendes in dienst te hebben. Het schijnt brandgevaar op te leveren als automobilisten zelf hun brandstoftank vullen.
Met een volle tank draaien we de I-78 op, en laten de grote stad achter ons. Niet eens zo heel erg veel verder ligt ook de staat New Jersey achter ons, en volgt het volgende eigenaardigheidje. De brug over de Delaware is namelijk een tolbrug, dus bij het binnenrijden van Pennsylvania word je meteen begroet met een tolpoortje. Een heel hartelijk welkom.

One Response to “Long Island”

  1. Krizzz.nl » Blog Archive » Hurricane Irma Says:

    […] « Long Island […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.