New York City

September 3rd, 2017

3 september. Een dagje New York City. Na een korte nacht in een appartementje in The Bronx, eerst met de metro naar Manhattan. Theater District. Imposant om te zien wat voor producties er zoal op, en rondom, Broadway worden opgevoerd. Ook ik heb in de planning naar de musical te gaan, en dat lukt; er zijn nog kaartjes voor de middagvoorstelling. Na het kopen van een kaartje aan het loket is er nog tijd voor een lunch bij het Italiaanse restaurant Cielo. Aan de muur hangt een ingelijste bedankbrief die Oprah Winfrey in 1990 stuurde, om te bedanken voor de gastvrijheid, goede service, en lekkere ravioli. Daarin geef ik haar gelijk, want je kunt hier inderdaad goed eten. Een paar blokken verderop zit the House of Brews. Een leuk kroegje met een ruime sortering speciaalbier. Fijne plek om voor de voorstelling nog even een drankje te doen, en daarna meteen door naar de schouwburg. In het Eugene O’Neill Theatre wordt al sinds 2011 de musical Book of Mormon dagelijks opgevoerd – en vandaag is het eindelijk zover dat ik zo’n voorstelling kan bezoeken. Daar heb ik lang naar uitgekeken, en terecht. IJzersterk en steengoed. Zó goed dat we na de voorstelling bij de artiestenuitgang blijven wachten op de acteurs, om het programmaboekje te laten signeren.

gesigneerd programmaboekje

Hiermee houdt het cuturele programma van vandaag niet op. Voor vanavond staat er nog een comedyshow op het programma, waar onder andere de grappenmakers Mark Normand en Joe List op zullen treden. Die jongens brengen elke dinsdag een podcast-aflevering uit, en Erica luistert daar graag naar. Als een stukje waardering naar hun toe, stoppen we eerst bij het lokale filiaal van Chipotle voor een tegoedbon. Daarna naar The Stand. Dat is een fors restaurant annex comedy club. Naast de eetzaal zit een donker zaaltje met een laag podium, waar comdians hun kunsten vertonen. Best leuk om eens mee te maken.

De laatste stop van de avond is iets verder weg, maar met de metro ben je er zo. The Pony is een bar met heel erg veel soorten speciaalbier. De originele bedenkers en programmeurs van Untappd komen hier graag, en dat maakt deze plek tot een soort bedevaartsoord voor bierliefhebbers.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.