Chinatown

November 5th, 2012

Na drie dagen Singapore had ik nog steeds geen bezoek gebracht aan Chinatown. Nu dus wel. Is het anders dan de Chinese wijk in bijvoorbeeld Den Haag? Ja. Hoewel de handel op straat erg is toegespitst op het toerisme is er daaromheen vanalles te krijgen. Van traditioneel Chinees eten tot exotische vakanties tot tatoeages tot voetenbadjes vol knabbelvisjes tot jade Boeddha’s, chocolaatjes in de vorm van de Singaporese zeemeerleeuw, kapperszaken, massagesalons en veel kleding. Alles naast elkaar en ook door elkaar. Legio stalletjes verkopen goedkope merkloze horloges, maar evenzogoed zijn er winkeltjes met schijnbaar echte (maar tweedehands?) Rolexen. Op sommige plaatsen ruik je allerhande ondefineerbare etensgeuren, meer op andere plekken hangt een mentholgeur die zo indringend is dat het voelt alsof je net van top tot teen bent ingesmeerd met Vicks.

One Response to “Chinatown”

  1. Krizzz.nl » Blog Archive » Sentosa Says:

    […] tussenstations totdat deze aankomt op z’n eindstation. Harbourfront. Stiekem was ik daar op 5 november, tijdens mijn dwaaltocht per metro, al eventjes geweest, maar toen ben ik bewust het eiland Sentosa […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.