Singapore

November 4th, 2012

Een volle dag Singapore. Gisteravond geëindigd in een overdekt pleintje met allerlei eettentjes en een terrasje in een zijstraatje – en daarna in ‘t hostel lekker ouderwets een spelletje pesten gespeeld met een Nederlands stelletje.
De volgende ochtend genoten van het gratis ontbijt… twee smaken ontbijtgranen, koffie, thee, melk, en zelf te roosteren sneetjes brood met pindakaas en jam. Vooral de koffie.. erg belangrijk, ‘s ochtends…
Het grootste deel van de dag heb ik wat door de stad lopen banjeren. Lekker een beker koude thee met ijs en adzukibonen leegdrinken, naar roeiwedstrijden op de Singapore River kijken en wat door de straten en ‘t park lopen. De enorme variatie in architectuur heeft wel wat…
Ne een droge, niet te warme ochtend trekken de wolken samen en begint het te rommelen. Daarna begint het zachtjes te regenen. Ik besluit dat af te wachten met een maaltijd in het winkelcentrum.
Het binnenlopen van een winkelcentrum, hier, is niet fijn. Het is zo gruwelijk koud, daarbinnen. Maar ja, soms moet je wat…
Na het eten is het nog steeds niet droog. Gelukkig kan ik zonder al te veel moeite de straat oversteken naar een overdekt uitgaanswijkje aan de andere kant van de straat. Boven de straten is een overkapping geplaatst, en dat is nu wel handig. Het blijft regenen. Het gedreun van de regendruppels veroorzaakt een hemeltergend kabaal.
De wijk ziet er wel okee uit, maar is geen plek waar ik voor m’n lol iets zou gaan eten of drinken. Toch, na ruim een uur wachten op beter weer, is dat wat ik besluit te doen. Grootste vergissing tot nu toe. Een klein schoteltje met wat fingerfood en een glaasje bier gaat hier over de toonbank voor 40 Singaporese dollars. Een rib uit m’n lijf. Het was goedkoper geweest een taxi te pakken dan binnen te wachten op droog weer.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.