Met de metro mee…

November 6th, 2012

Als je ruim 5 miljoen mensen in een heel klein stadje wilt prakken en zorgen dat ze het gezellig blijven vinden danzijn alleen hoge flats vol appartementen ter grootte van een duiventil niet genoeg – je hebt ook een goed transportsysteem nodig, en de metro vervult die rol met verve. Echt, de MRT is briljant. Een wijdvertakt netwerk met veel lijnen naar alle uithoeken van de stad. Goed, je moet in Singapore langer wachten op de eerstvolgende metro dan in Moskou, maar de wachttijd op ‘t perron is eigenlijk nooit langer dan 5 minuten. Het rijdt allemaal vlot, zonder gedoe, zonder machinist, zonder conducteur… zo zou het in Nederland ook moeten werken :)
De afgelopen 4 dagen heeft de MRT me van hot naar her gebracht, en je mag drie keer raden hoe ik morgenavond naar het vliegveld ga…

De jeugdherberg waar ik de laatste vier dagen heb doorgebracht staat aan de rand van Little India, en ja, er wonen Indiërs, de straten zijn versierd met felgekleurde knipperlampjes, overal wordt eten verkocht en klinkt Bollywoodmuziek… daarom dus, Little India. Hiervandaan ben je binnen de kortste keren in de bekendste straat van het land; Orchard Road. Wat de charme ervan is ontgaat me eerlijk gezegd. Goed, het is een mooie, brede straat omzoomd met statige bomen, maar voor de rest grenst het ene winkelcentrum volgeladen met overdreven geprijsde luxeproducten aan het andere. Dan is Fort Canning Park een stuk boeiender. Een oase van rust in de drukte en hectiek van alledag, een plek vol historie – en door de ligging op een heuvel ook met mooie vergezichten.. ook over die kroegjes aan de kade die zo verrekte duur zijn. Geef mij de vele eettentjes in Little India en Chinatown maar. Lekker smullen zonder direct een krater in je portemonnee te zien ontstaan :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.