Geschiedenisles

July 13th, 2011

Het was een historische dag. In de ochtend een bezoek aan de allergrootste toeristische attractie van de hele straat; Wickliffe Mounds. Een voormalige woonterp uit de Mississippiaanse periode. Halbe Zijlstra zou het vreselijk vinden, want wat je hier te zien krijgt zijn vooral potjes en scherfjes van meer dan duizend jaren geleden. Replica’s, want veel van de originle artikelen zijn gestolen, en de menselijke resten die hier zijn gevonden zijn enkele jaren geleden respectvol herbegraven. Toch geeft het een mooi beeld van hoe het leven hier ooit geweest moet zijn, ver voor de Europeanen de VS koloniseerden.
Een ander stukje geschiedenis vind je een stukje verderop, in het Columbus Belmont State Park. Een rustiek gebied langs de rivier, waar tijdens de onafhankelijkheidsoorlog fors gevochten is. Zandwallen en kanonnen zijn hiervan de stille getuigen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.