Off the beaten track

July 15th, 2011

Gisteren een erg leuk rommelwinkeltje bezocht – die helaas helemeel leegverkocht zal worden door een paar zaakwaarnemers, nu de eigenaar met pensioen is, en het gebouw zelf eigenlijk niet meer zo veilig – en bij mensen thuis traditioneel thuisgestookte moonshine geprobeerd.
Vandaag het historische, maar steeds verder uit elkaar vallend, stadje Cairo bezocht. De stad die bij de overstromingen eerder dit jaar is gered, door verder stroomafwaarts een dijk op te blazen.
Daarna is het tijd een stukje te wandelen. Na een bezoekje aan een klein winkelcentrumpje met allemaal alternatieve winkeltjes in een oud handelscentrum in Makada, is het maar een heel klein ritje naar Giant City State Park. Een rotsachtig bosgebied, waar veel sporen zijn gevonden van menselijke bewoning, duizenden jaren geleden. Mooi gebied.
In de dichtbijgelegen stad Carbondale is een leuk tentje waar bubbelthee wordt verkocht. Koude melkachtige thee met tapiokaballetjes die je drinkt met een rietje. Apart.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.