Missouri

July 12th, 2011

Voor vandaag was een temperatuur voorspeld van 37 graden, en dat werd ook wel gehaald. Het was een beetje warm, maar wel erg interssant. Het gebied waar ik nu ben, is eerder dit jaar behoorlijk fors overstroomd doordat er nogal wat smelt- en regenwater door de rivieren moest. Om de stad Cairo in illinois te beschermen is zelfs een dijk opgeblazen, verder stroomafwaarts, in Missouri. Dit heeft mooie satellietfoto’s opgeleverd, meermalen geplaatst als NASA Earth Observatory Image of the Day, maar hier ter plaatse zijn de sporen nog goed zichtbaar. Huizen waar de zandzakken nog opgestapeld liggen, complete velden die nog blank staan of woonwagens die meer op woonbotn lijken. Er wordt nog steeds fors water weggepompt.

Het spannendste van de dag was het zoeken en vinden van de lokale dierentuin. In de volksmond spreekt men van de H5 Ranch. Na veel zoeken en vragen bij een overdekte veemarkthal werd deze plek eindelijk gevonden. Niemand, maar dan ook echt niemand te zien. De waakhond blaft niet, maar wil alleen maar wat geaaid worden, en eigenlijk is er qua dieren niets meer te zien dan een boel drommedarissen en wat geitjes. Ommdat het een beetje raar is zomaar op andermans terrein rond te banjeren toch maar een briefje achtergelaten – en daarna op zoek naar een plek om te lunchen. Helaas, het Syrisch restaurant in Cape Guirardeau blijkt gesloten, dus het wordt een broodje met een flesje drinken bij de cornershop, iets verderop. Daarna afkoelen in ‘t winkelcentrum. Eventjes wegvluchten de airco in… en daar volgt een telefoontje; de ranch blijkt nu niet meer het lokale dierentuintje. Dat blijkt de boerderij van de vader van ‘t nieuwe dierentuintje; ‘Lazy L Safari Park’
De grootste publiekstrekker is de giraffe, die een filmrol heeft gehad in de film Evan Almighty.
Voor de rest is het eigenlijk vooral een bonte verzameling exotische huisdieren. Slangen, geiten, ree├źn, (alweer) drommedarissen – en gelukkig ook een frisdrankautomaat. Wat verfrissing is welkom met dit weer.

One Response to “Missouri”

  1. Krizzz.nl » Blog Archive » Graceland Says:

    […] Kentucky. Het voelt een beetje als thuiskomen, want hier ben ik tijdens eerdere vakanties in 2010, 2011 en 2014 vaak geweest. De laatste keer had ik een kamer in het motel bij Charlston. Daar ben ik net […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.