Paspoortnummer

July 6th, 2011

aan: The Netherlands Consulate General in Miami
mia@minbuza.nl

Marco Island, 6 juli 2011

Zondag 3 juli jongstleden ben ik aangekomen op de luchthaven van Miami. Helaas duurde het een stuk langer dan gepland om de Verenigde Staten binnen te komen. De reden daarvoor; mijn nieuwe paspoort heeft nummer N████K0L9, maar ik blijk mijn ESTA te hebben aangevraagd voor paspoortnummer N████KOL9. Dit leed ertoe dat me werd verweten dat ik mijn bezoek aan de VS niet voortijdig had aangemeld, waardoor ik na de paspoortcontrole nog een goed uur door heb moeten brengen in een wachtkamer achter een electronisch afgesloten deur.
Al kan ik niet anders dan zeggen dat ik daar keurig en respectvol ben behandeld, het zal wel nooit mijn hobby worden lange tijd in dergelijke ruimtes door te moeten brengen – al zouden ze me er verwelkomen met warme koffie en appelgebak met een toefje slagroom.

Dat is de reden dat ik mij meld. Gode zij dank ben ik ondanks mijn verschrijving toch toegelaten tot de VS, maar met het mijn toegewezen paspoortnummer kan ik de komende jaren nog het een en ander verwachten. Niemand verwacht een cijfer in een reeks letters – zeker geen nul.
Het zou daarom in mijn optiek de moeite waard zijn te overwegen de tekens O, 0, Q, 1 en I in het geheel niet te gebruiken bij het uitgeven van paspoortnummers. Ik kan uit eigen ervaring melden dat dit leidt tot verwarring.

Groetend,
Christiaan.

One Response to “Paspoortnummer”

  1. jannie Says:

    Wat een gedoe.
    maar ondanks dat veel plezier en hou je haaks.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.