Independence Day

July 5th, 2011

Een van de redenen om gisteren al in de Verenigde Staten aan te komen, was m’n nieuwsgierigheid naar hoe hun onafhankelijkheidsdag nou eigenlijk gevierd wordt. Dat blijkt heel divers; degenen die een vrije dag hebben, bezoeken de festiviteiten die op deze dag worden georganiseerd, en gaan dus zandkastelen bouwen, naar een openluchtconcert of brengen de dag door op ee bootje.
Niet iedereen heeft die luxe; ik heb wat inkopen gedaan bij een Walmart, en voor de mensen die daar werken is het een dag als alle andere.
In de avond werd ik via de mensen waar ik nu logeer uitgenodigd bij hun familie in een appartementje aan de kust. Het water van de Golf van Mexico is zo helder dat je, vanaf het balkon de vissen en dolfijnen kunt zien zwemmen.
Het traditionele overvloedige eten voor vandaag komt goeddeels van de buitengrill. Zelfgemaakte hamburgers en gemarineerde ribbetjes, aangevuld met koude salades, zelfgeperste limonade en ijsthee. Het weer is zalig. Het kwik stijgt net niet tot de 30 graden, het is niet al te benauwd, en er staat een heerlijk briesje.
Ideaal weer om vanuit een tuinstoel op het strand het vuurwerk te bekijken, temidden van honderden anderen. Gezinnen met kinderen, opgeschoten pubers met een radio en hun eigen vuurwerkvoorraadje, alles loopt er door elkaar. Vaak met een provisorische halsketting van glowsticks om de nek. Leuk om een keertje mee te maken.

One Response to “Independence Day”

  1. Inge Says:

    Mèn, wat klinkt dat akelig allemaal… Krijg spontaan zin in m’n eigen vakantie, maar die zal toch een stuk minder decadent zijn ;)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.