Het (voorlopige) hoogtepunt van de reis

July 7th, 2011

Deze dag was toch wel het voorlopige hoogtepunt van deze vakantie. 2 van de dingen die ik de vorige keer bewust heb overgeslagen, ondanks hun prominente plek op m’n bucket list mag ik nu afstrepen, en ze zijn absoluut de moeite waard.
De Tamiami Trail bracht me, via de souvenirwinkel van de Miccosukee tot vlakbij Miami, een andere weg leed zuidelijk naar Homestead.
Het regende, en dat was een goede reden eerst rond te gaan kijken op de eerste paar Florida Keys. Niet lang, maar net genoeg om een beetje een indruk te geven.
Het weer op het vasteland leek op te gaan klaren, en dat was een reden om terug te keren naar Homestead voor één van de bizarste bouwsels die ik ooit gezien heb; Coral Castle. Een uit de kluiten gewassen rotstuin, compleet opgetrokken uit grote stukken steenkoraal, en in zijn geheel gebouwd door één klein mannetje, Ed Leedskalnin. Niemand weet hoe hij het voor elkaar heeft gekregen, maar ik heb vandaag een stuk steen met een gewicht van drie ton zien balanceren op het wiellager van een T-Ford – en rondgedraaid met 1 hand, door een stenen telescoop gekeken – perfect uitgelijnd op de poolster, en ik heb een zonnewijzer gezien waarmee zomer en winter tot op het kwartier nauwkeurig de tijd is af te lezen. Alles opgebouwd door één persoon, als eerbetoon aan de vrouw die ooit zijn toekomstige echtgenote zou zijn, maar hem een paar dagen voor het geplande huwelijk liet barsten.
Wrang, maar op een bepaalde manier geeft het deze plaats ook iets extra’s. Naast alle geruchten over hoe dit alles uitgehouwen en opgebouwd kan zijn zonder geavanceerde machines, hoe mensen beweren dat de spiraalvormige opbouw iets te maken heeft met leylijnen en de plek van dit bouwsel, die precies op een punt van de Bermudadriehoek zou liggen.
Hoe het ook zij; het bouwsel staat er, het is bizar, indrukwekkend en ook prachtig. De moeite van de lange rit meer dan waard.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.