Hij is er bijna…

February 1st, 2011

Jazeker, weer een update betreffende de Shuttle Discovery. Die heeft de afgelopen tijd in de hangar gestaan alwaar er gaten zijn gedicht, delen aangebracht die de tank extra stijfheid moeten geven en er weer een nieuwe schuimlaag aangebracht. Daarnaast is er een crewlid vervangen, nadat hij van zijn fiets was gevallen en daarbij iets heeft gebroken.
Een boel tegenslagen dus, maar nu lijkt alles op schema te liggen. Nu ik dit schrijf is de Discovery al naar buiten gerold en bijna aangekomen bij het lanceerplatform waar het eind deze maand moet gaan gebeuren. Dan kan de tocht naar het ruimtestation ISS aanvangen.
Wat mij betreft een slechte planning, trouwens, want dat gebeurt net in die week dat al mijn collega’s die op wintersport willen, daadwerkelijk op wintersport zijn. Het mag dan zo zijn dat een mens alleen onmisbaar is op zijn eigen begrafenis – met goed fatsoen kan ik het niet maken in die week naar Florida te laten gaan om een jongensdroompje uit te laten komen.
Afgelopen vrijdag was het op de kop af 25 jaar geleden dat de Challenger verongelukte. Wat dat betreft een goede zaak dat er nu extreem voorzichtig omgegaan wordt met de brandstoftanks.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.