Jeuk

February 19th, 2011

Weer een update over de aanstaande Shuttle-lancering. Vandaag is de data besproken die is verzameld bij het testen van de brandstoftank, en er is unaniem besloten dat ze het aandurven de Discovery naar boven te sturen op 24 februari. Enige tijd was er sprake van dat de datum verder naar achteren geschoven zou worden, omdat een vertraagde Ariane-lancering in Kourou, ook met bestemming ISS, het schema in de war kon brengen. Daar is nu geen sprake meer van; die raket is inmiddels onderweg – slechts een dagje vertraagd.

Voor de Shuttle ziet het er, ook qua weersverwachting, nu dus okee uit. Voor mijzelf wat minder. Nog steeds is het zo dat ik niet in de buurt zal zijn om een jongensdroompje in vervulling te laten gaan. Heel even overwogen me bij een kennis te voegen die wel aanwezig is, dan, en ter plaatse al een huurauto heeft en kaartjes voor de causeway. Ik heb al een ESTA voor mijn nieuwe paspoort aangevraagd, en gekregen, en heb heel voorzichtig beschikbare vluchten gecontroleerd. Ja, en dan kom je tot de conclusie dat het gedurfd en ambitieus maar wel mogelijk is om in m’n 4 roostervrije dagen heel en weer te jakkeren tussen hier en Florida – alleen net niet helemaal. Met de enige geschikte terugvlucht zou ik dan, na bijna 16 uur in een krappe stoel, aankomen op Schiphol op een tijd dat ik al op het werk had moeten zijn. Inderdaad net in die ene week dat iedereen die deze winter nog wat sneeuw wil zien op ski’s staat. Dat zou betekenen dat ik een collega zou moeten vragen na een lange, slopende nachtdienst overwerk te gaan doen, omdat ik zo nodig ergens naartoe wil… dat kan ik de mensheid niet aandoen.
Mocht het ding donderdagmiddag inderdaad precies op schema eindelijk het lanceerplatform verlaten, dan zal ik ongetwijfeld tandenknarsend achter mijn laptopje zitten, kijkend naar de feed van NASA TV. Blij voor m’n kennissen die van een afstandje toekijken, minder blij voor mezelf. Als wind, bewolking of regen er volgende week voor zorgt dat de lancering weer een dag, of meer, wordt opgeschoven dan zal ik echter opgelucht zijn dat ik nu geen krater in mijn jaarbudget sla voor wat zinloos gejakker. Afgelopen zomer heeft een wilde gok me iets fenomenaals opgeleverd. Nu speel ik op safe. Wat zonsverduisteringen betreft mag ik dan smerig veel mazzel hebben, qua lanceringen van ruimtevaartuigen heb ik tot nu toe geen succes gehad.

One Response to “Jeuk”

  1. Krizzz.nl » Blog Archive » Gevriesdroogd ijs Says:

    […] doordat ik het thuis heb gevolgd en niet overzee heb ik tevens meer moois kunnen zien. Vorige week vertelde ik al van die bevoorradings-unit, Johannes Kepler, die vorige week donderdag naar boven is […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.