Safety first

January 23rd, 2011

Niet alleen NCAP laat in het kader van de verkeersveiligheid auto’s op elkaar botsen. Het Insurance Institute for Highway Safety doet dat ook – al meer dan 50 jaar!

Ter gelegenheid van hun jubileum in 2009 hebben ze een mooi illustratief filmpje opgenomen om aan te tonen dat er sinds hun oprichting in 1959 het een en ander is gebeurd op het gebied van verkeersveiligheid.

Behoorlijk schokkend wat er gebeurt bij een relatief bescheiden gangetje van 64 kilometer per uur. En toch, ondanks de kreukelzone van voor tot achter, zou ik persoonlijk liever mijn leven riskeren in zo’n stijlvolle klassieker (bij voorkeur met een CNG-installatie) dan zo’n fantasieloze koets uit 2009 op de stoep te hebben staan.

Via Sylvana Knaap

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.