Summer in the City

July 23rd, 2010

Het was ietsjes warmer in Madrid dan vooraf voorspeld. Eigenlijk precies het tegenovergestelde van Buenos Aires; in de schaduw of, beter nog, in de wind goed uit te houden, maar in de volle zon was het niet bepaald uit te houden. De temperatuur van 32 graden waar ik ‘t in het vorige postje over had, werd eigenlijk alleen ‘s nachts gehaald. Heerlijk om dan met een jarra bier een paar tapas te eten, maar overdag, als de temperaturen voorzichtig richting de 40 graden Celsius kruipt, is het haast teveel van het goede. Gratis dagblad 20 Minutos heeft een verhaal over de verschillen in temperatuur tussen de ene plek en de andere; van 17 graden in de bus, tot 32 graden in een straat die men door het vernevelen van water draaglijk probeert te houden. Op TV spreekt men over een nieuw record qua electriciteitsverbruik door alle loeiende airco’s, en probeert Romina Belluscio de man in de straat wat broodnodige koelte te brengen.

Wat dat betreft ben ik net op tijd weer thuis. Vanavond is er in Madrid een concert van Nina Hagen en in de stierenvechtersarena is er Red Bull X-fighters, een of ander gesponsord crossmotor-freestyle-gebeuren – naar mijn smaak een nuttiger bestemming voor dat gebouw dan het in 8 minuten tijd doodmartelen van een rund – maar die evenementen sla ik graag over. In Nederland is het namelijk veel draaglijker qua temperatuur. Zowel ten opzichte van Spanje als ten opzichte van Argentinië, waar het nu nóg kouder is dan toen ik er vertrok. In Buenos Aires heersen nu temperaturen die thuishoren in een koelkast, maar in de bergen is het nu kouder dan menig diepvries.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.