Laatste dag in Buenos Aires

July 15th, 2010

Ook mij is het niet onopgemerkt gebleven dat in Nederland het weer flink is gaan spoken. Niet in de laatste plaats door de uitvoerige berichtgeving over de gewonden en een miljoen euro schade voor de Zwarte Cross. Dat feest begint trouwens vandaag, en ik ben nog steeds aan de andere kant van de wereld. In de kou, tussen de toeterende auto’s en zwart walmende vrachtauto’s en bussen. In de zon is het nog niet eens zo heel vervelend, maar in de schaduw, of, erger nog, in de wind, is de temperatuur, 8 graden, hier niet bepaald aangenaam te noemen. Al is het hier natuurlijk vele malen behaaglijker dan in de vrieskou van El Calafate. Dat neemt de verkeersdampen niet weg. Lopend langs een drukke straat krijg je hier letterlijk de smaak van roet en zwavel in je mond en prikken je ogen. Stadsparfum.

Geen Zwarte Cross voor mij, dus. Ik vind het nog steeds leuk, maar het wordt me daar tegenwoordig ietsje te druk. Ik stel mijn plaatsje dit jaar dan ook geheel vrijwillig beschikbaar aan wie tot nu toe wat minder cultureel verrijkt is als onderetekende, en voor wie alles daar nog helemaal nieuw is.
Wel ga ik straks weg uit deze lawaaiige, stinkende, koude stad. Terug naar Europa. Na een eerste etappe van zo’n 12 uur vliegen zal ik een tijdje rondlopen door Madrid. Ook lawaaiig en druk daar, maar in plaats van temperaturen die nauwlijks boven de tien graden uitkomen, wordt daar een aangname 32 graden celcius voorspeld. Lekker… Niet te warm, maar ook zeker niet te koud.
Mensen, ik kom terug naar het deel van de wereld waar het nu zomer is!

One Response to “Laatste dag in Buenos Aires”

  1. Inge Says:

    En wij waren dus vandaag op de Zwarte Cross; cultuur snuiven ;)
    En druk was het ja en warm ook!
    Goede reis!

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.