Prettig potje Poken?

June 24th, 2009

Adverteren bij DaisyconLang heb ik het uitgesteld. Ik ben meestal niet al te happig op al die nieuwe zut, maar dit keer heb ik echter toch geïnvesteerd in iets wat nu hip en leuk is, maar over een tijdje wellicht niet meer. Ik heb een Poken; een klein plastic figuurtje met een groot handje. Door met dit handje een high five te geven aan iemand anders die ook een Poken bij zich heeft, verklappen de kleine wezentjes het een en ander over hun baasje. Geen persoonlijke dingen, maar wel wie wanneer zijn of haar handje tegen het jouwe heeft gedrukt.

Dat kan erg handig zijn. Volgens mij heeft iedereen die voor het wassen van een broek nog even alle zakken naloopt wel eens een briefje of een stukje van een bierviltje gevonden met daarop een haast onleesbaar telefoonnummer of mailadres van iemand waar je je niet direct meer een naam of gezicht bij voor kunt stellen. Wel herinner je dat je van een wildvreemde een pen moest lenen omdat je die weer eens niet bij je had, en het geklooi om via Bluetooth je nummer over te seinen aan andermans telefoon ook geen resultaat had. Moderne techniek is leuk, maar lang niet altijd gebruiksvriendelijk. Net als pen en papier, dus eigenlijk.

Ja, en iedereen heeft tegenwoordig zoveel MySpaces, Hyvesen, LinkedIns, Deliciousjes, YouTubes, Flickrs, Twitters, Last.fmmetjes, Facebooks, accounts op kansloze datingsites en andere al dan niet openbare profielen met lange ingewikkelde namen die haast onuitspreekbaar en onverstaanbaar zijn in een rumoerige omgeving. Als je die niet op hoeft te schrijven of over te typen, maar op de Poken op kunt slaan, die de dag erna in alle rust uitleest vanachter je computertje dan scheelt dat een hoop gedoe.
‘Van wie is het nummer op dit briefje’ verandert in een naam en een foto op ‘t scherm, voorzien met een linkje naar een plek waar je een berichtje voor die persoon achter kunt laten.

Het internet schijnt steeds socialer te worden, en maar al te vaak is een ontmoeting online aanleiding een keer iets te gaan eten of een film te kijken met iemand die je via de computer hebt leren kennen. Nu kan het ook andersom.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.