Hopelijk is de film beter

June 7th, 2006

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Zoals bijna iedereen heb ik de Da Vinci Code gelezen geluisterd. Met moeite, trouwens, vooral wat betreft de eerste paar hoofdstukken.
Het verhaal is nog niet eens begonnen of er wordt al met een GSM gebeld vanuit een vliegtuig (wat helemaal niet kan), wordt iemand in de gaten gehouden met een zendertje zo groot als een knoop die contact kan maken met een satelliet (zonder enorme antenne, externe batterij, en zonder dat alle electrische apparaten in de buurt op hol slaan… yeah, right) en gruwelt iemand van de gedachte dat iemand wel eens door een open raam op de huif van een passerende vrachtwagen zou kunnen springen ‘stel je voor dat er een lading staal op ligt’.. dat zou toch juist ideaal zijn? Staal is zo zwaar dat je ‘t niet hoog op kunt stapelen in zo’n vrachtruimte (gewichtsverdeling, zwaartepunt, maximale asbelasting.. dat soort dingen) Gevolg; het zeil veert dan dus juist lekker mee als je erop zou springen.
Maar goed. De rest van het verhaal is niet onaardig, op de ‘ontknoping’ na. Gaande het verhaal worden er zoveel aanwijzingen gegeven dat het slot verre van voorspelbaar is. Sterker nog; het einde van het verhaal ligt zo voor de hand.. bijna flauw.

Ja, en nu is het boek verfilmd. Eigenlijk durf ik het niet zo goed aan om die film te bekijken, maar vandaag of morgen zal ik ‘m vast wel te zien krijgen. Ben benieuwd.

3 Responses to “Hopelijk is de film beter”

 1. Gwenno Says:

  Heheh! Eindelijk iemand die het eens is met mijn mening over dat boek, NEE! het is niet het beste boek dat ik ooit gelezen heb, ik kwam er bijna niet doorheen. En nee, er werden mij geen nieuwe onthullingen gedaan, die theorie kende ik al, net als andere mensen die wel eens naar discovery kijken of redelijk belezen zijn.
  Groetjes Gwendolyn

 2. Petra Says:

  Lijkt me niet, dat het slot verre van voorspelbaar is… :?

 3. Christiaan Says:

  Eh, ja, tikfoutje… dat had verre van onvoorspelbaar moeten zijn.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.