De donkere dagen voor kerst

June 25th, 2006

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

De dagen worden weer korter. Hier hebben we van de week de kortste nacht van ‘t jaar gehad, elders op de wereld zitten ze nog midden in een lange, lange nacht.
Vaag? Helemaal niet. Op de zuidpool hebben de daar overwinterende wetenschappers van de week midwinter gevierd, en natuurlijk zijn daarvan foto’s en verhalen te vinden op het internet.Ja, je ziet het goed.. ze zijn bruut wild aan het feesten op kosten van brave belastingbetalers, maar hee, mogen ze alsjeblieft? Er wordt daar ontzettend belangrijk werk gedaan, en de lui die daar zitten kunnen echt niet zomaar een dagje vrij nemen om op de fiets naar tante Truus te gaan.
Qua weer ben ik ook niet bepaald jaloers op ze. In de Antarctische zomer mag het er dan rond het vriespunt zijn (voor zover je temperaturen tussen -10 en +5 zo mag noemen), nu is het er mooi wel een tikkie kouwer.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.