Gedurfd…

July 20th, 2005

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Alweer vlot twee maanden geleden liet iLocal een foldertje meesturen met de Makro-folder. Eentje die op het eerste gezicht nogal lijkt op de omslag van de Gouden Gids, maar dan met een iets andere boodschap.
Daar was niet iedereen blij mee. Er moest zelfs een rechter aan te pas komen om een oplossing te bedenken. In de uiteindelijke uitspraak werd onder andere geeist dat iLocal een rectificatie zou laten drukken met de tekst;

L.S.
Wij zijn bevolen u te informeren dat de voorzieningenrechter te Breda bij vonnis van 24 juni 2005 heeft geoordeeld dat wij met de publicatie van een paginagrote advertentie in De Telegraaf op 17 mei jl. alsmede via andere reclame-uitingen inbreuk hebben gemaakt op de portretrechten van Katja Schuurman. Voorts oordeelde de rechter dat genoemde reclame-uitingen misleidend waren en dat daarin op onjuiste en ongeoorloofde wijze een vergelijking is gemaakt met de Gouden Gids. De in de reclame-uitingen gedane oproep om de Gouden Gids de rug toe te keren, was daarom onrechtmatig.

Gisteravond was ik bij de Makro, en het viel me op dat de bovenstaande rectificatie daar verspreid wordt als inlegval van de oorspronkelijke folder. Da’s nog eens lef hebben…

Katja op de cover van de Gouden GidsNep-Katja op de folder van iLocal
Links; de cover van de Gouden Gids, rechts de folder van iLocal. Klik voor een vergroting. Uiteraard dienen bovenstaande afbeeldingen slechts ter illustratie van de tekst. Ze zijn niet wervend bedoeld ten aanzien van Gouden Gids danwel iLocal noch als schending van het portretrecht van Katja Schuurman.

One Response to “Gedurfd…”

  1. Jeff Says:

    Ga gewoon naar OrangeTip.nl. Deze doen niet van deze acties maar hebben wel een veel betere site.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.