Komkommerdier

July 26th, 2005

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

En alweer is er nieuws over de Veluwse Poema. Hij is gezien, misschien wel geraakt door een verdovingspijl, maar nog steeds niet gevangen.
So what? De natuur redt zichzelf wel. Als dat beest er al loopt, en al zo lang losloopt als beweerd wordt, heeft ie waarschijnlijk genoeg te eten en niets te klagen. Leuk toch? Laat dat beestje lekker van z’n vrijheid genieten. Over een paar jaar gaat ie vanzelf wel dood (tenzij er twee poema’s op de veluwe lopen die samen een nestje poemakindjes hebben, natuurlijk)
Des te opvallender vind ik het dat er gisteravond in het nieuwsbulletin van TV Gelderland naar de poema werd verwezen als ‘het gevaarlijke dier’. Ja, het is een roofdier, maar zolang ie alleen muizen en konijnen op z’n menu heeft staan durf ik hem echt niet gevaarlijk te noemen… Over het algemeen zijn katachtigen ook helemaal niet gevaarlijk. Ze zijn vooral lui.
Okee.. ik ben ooit eens in m’n been gebeten door een leeuwenwelpje, maar het enige dat ik daaraan over heb gehouden was een blauwe plek (en die is inmiddels ook wel weg).

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.