Staking

April 1st, 2005

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Eigenlijk ben ik wel een beetje zenuwachtig. Vandaag wordt er gestaakt bij veel bedrijven die onder de Metalektro-CAO vallen, of beter gezegd; vielen. De vorige CAO liep in juli 2004 af, een nieuwe is er nog niet, en de onderhandelingen blijven maar vastlopen. Vandaar die staking.
Ook bij het bedrijf waar ik nu alweer bijna een jaar rondloop wordt vandaag gestaakt. Kan ik eerlijk gezegd ook best wel begrip voor opbrengen. Alleen val ik, als uitzendkracht, onder een heel andere CAO. Hoeveel begrip ik ook op kan brengen voor deze aktie, en hoe solidair ik ook ben, ik ben wel van plan vanavond gewoon naar ‘t werk te gaan.
Maar ja; een beetje nerveus ben ik wel. Wie staken er mee en wie niet? Laten ze me wel binnen als ik straks voor de poort sta?

Update: Het verliep dus heel relaxed. Bij de poort stond een handjevol mensen met oranje hesjes gemoedelijk te staken en flyers uit te delen. Natuurlijk werd me vriendelijk gevraagd alsnog te besluiten vanavond niet te gaan werken. Maar ja; zoals hierboven al staat val ik onder een heel andere CAO. Feitelijk werk ik voor een heel ander bedrijf. Al zou ik uit solidariteit besluiten me bij de groep stakers aan te sluiten, dan zou ik geen ene cent te zien krijgen uit de roemruchte stakingskas. Op die manier wordt protesteren ook weer een dure hobby.

Uiteindelijk heb ik de afgelopen nacht eigenlijk best prettig gewerkt. Alleen het terug naar huis rijden was mooier. Lief half maantje in de lucht, een vuurrode opkomende zon, rijp op de velden en damp boven de sloten.
Wie denkt er nog aan geld en arbeidsvoorwaarden bij het zien van zoiets?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.