Rechtstreeks vanuit de Pacific

April 4th, 2005

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Het duurt echt geen hele week meer voor er weer ergens op de wereld een totale zonsverduistering te zien is.
Het enige probleem; hij is alleen te zien vanaf de Stille Oceaan. Er is werkelijk geen schilfertje land op de wereld waar de zon echt helemaal bedekt zal gaan worden door de maan.
Vandaar dat er nu drie cruiseschepen vol fanatiekelingen onderweg zijn naar een stukje oceaan waar je wel goed kunt kijken. Over eentje daarvan heb ik me al een keer druk gemaakt; prijzig.

Het moge duidelijk zijn dat deze boten inmiddels al onderweg zijn naar een mooi plekje om te kijken. Zonder mij :(
Gelukkig heeft een van de passagiers van de Galapagos Legend een Iridium-telefoon bij zich, zodat ie met z’n laptopje het internet opkan. Tot nu toe heeft hij het gepresteerd elke dag z’n reisverslag een stukje uit te breiden met wat foto’s en een verhaaltje.
Een prestatie op zich, maar ook de beschrijvingen bij het deel van de reis die nog moet komen zijn niet slecht. ‘The plan: At sea, sailing towards the eclipse centerline. Are we bored yet?‘ bij 6 april, na twee dagen alleen water. Tsjah..

Dat is ‘t dus; wie de komende dagen thuiszit en zich afvraagt wat voor spectaculair natuurverschijnsel plaatsvindt op de dag dat de paus wordt begraven, of wie het gewoon leuk vindt reisverhalen van anderen te lezen; kijk eens op de pagina van Fred Bruenjes.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.