Ribbedebie naar Walibi

March 25th, 2005

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Pretpark Walibi, het vroegere Six Flags, is weer open. De moeite waard een klein kijkje te nemen. Letterlijk, want ik was weer eens aan de late kant; de parkeerwachters waren al naar huis (dus parkeren was gratis), en ook bij de ingang werd niet meer gecontroleerd (dus de entree van ‘t park was ook al gratis!)
Zo aan het begin van een nieuw seizoen zie je natuurlijk wel mensen rondlopen die trots een press- of gast-pasje om hun hals hebben bungelen, en uiteraard lopen er ook hobbyisten rond van bijvoorbeeld Freizeitpark-Tester.de en Themepark.nl
Zijn er veranderingen? Ja; er is een attractie bijgekomen. De Splash Battle; een monorail waarbij het de bedoeling is dat je mensen in andere karretjes of aan de kant van de baan trakteert op een lekker koude klats water.
Voor de rest is het park nu weer iets meer gericht op families; de echt heftige opzekoppe kotsattracties hebben het veld geruimd (waar ooit de Double Inverter stond vind je nu een toegangspoort naar de kinderboerderij), in Walibi Land (het vroegere Bugs Bunny Kinderland) zijn de kleuren nu feller en paden breder waardoor je de weg net iets makkelijker kunt vinden, en de hele thematiek is natuurlijk veranderd. Niks geen Looney Tunes meer.
De veranderingen zijn niet wereldschokkend, maar het is echt duidelijk te zien dat de nieuwe eigenaar de boel flink onder handen heeft genomen.

Alle achtbanen staan nog steeds op hun plaats, al hebben ze in sommige gevallen een nieuwe naam gekregen. Er was helaas geen tijd meer voor een ritje; half vijf binnenstrompelen in een park dat om vijf uur sluit is niet zo heel tactisch :)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.