Het lijkt hier wel een vliegveld…

November 22nd, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Een van de laatste keren dat ik ben aangehouden door de politie was alweer in 2001. Bij een routinecontrole van de Bundesgrenzschuts werd ik aan de kant gehaald, en m’n auto werd doorzocht op explosieven, wapens en drugs.
Destijds waren de welbekende wit-groene auto’s van deze grenswachten uitgerust met een bord waarop met LED-jes de tekst ‘POLIZEI BITTE FOLGEN’ op te lezen was. Klinkt bijna te vriendelijk. Het woordje bitte maakt van deze zin tenslotte een vriendelijk verzoek, en geen gebod dat zonder gezeur opgevolgd dient te worden.

Tijden veranderen. Toen ik vandaag eventjes aan de andere kant van de grens ging kijken om benzine te kopen voor een euro tien per liter, zag ik politiemensen bezig een touringcar en een personenauto naar een afgesloten terrein te dirigeren, en het rood-knipperende tekstje blijkt inmiddels vervangen te zijn door ‘Follow Me’. Da’s toch de tekst die te lezen staat op die autootjes die vliegtuigen naar de hun toegewezen gate moeten leiden?

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.