Museumplein

October 4th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Het was m’n bedoeling nog iets te typen over die demonstratie van afgelopen zaterdag, maar het lukt voor geen meter. Eigenlijk wil ik een tekstje schrijven waarin ik kwijt kan dat ik m’n gratis treinkaartje niet optimaal heb kunnen gebruiken omdat Syntus met onderhoud bezig was, waardoor ik met de auto naar Arnhem moest om op de trein te stappen, die daar al behoorlijk vol was. Verder wil ik iets vertellen over de conducteurs die (zoals het hoort op een dag als 2 oktober 2004) wel iets beters te doen hadden dan kaartjes controleren, maar wel flyers liepen te spammen over hoe je het makkelijkste op het museumplein komt, met informatie over de Eersteklas Herfsttoer op de achterkant. Blijkbaar werken er dus toch marketeers bij de NS.
Van wat er op het podium zoal gebeurde heb ik eerlijk gezegd weinig meegekregen, omdat ik toch vooral bezig was met het verzamelen van steunbetuigingen voor Stoppen Nou. Dat ging eigenlijk best lekker, al zat er natuurlijk een mafkees tussen die z’n zoontje (die toch echt al wel een jaar of 16 was) verbood te tekenen, omdat ie als luidruchtige FNV’er geen campagne van CNV Jongeren wou steunen. Lang leve de ontzuiling :D

Al met al was het geen dag om snel te vergeten. Het zien van een kwart miljoen mensen op een niet bovenmatig groot plein, het horen van een licht panische agente via de portofoon van een of andere politieman die haar het advies geeftt ‘die tram’ maar gewoon tegen te houden, de ME-busjes die na het (wel heel snel) leeglopen van ‘t plein onverrichter zake terug naar huis konden, en natuurlijk het naborrelen op het terrein met medewerkers en vrijwilligers, waar verschillende bestuursleden van de CNV Vakcentrale de moeite namen op tafel te klimmen om iedereen te bedanken voor een onvergetelijke dag.

Na dit alles ben ik nog met wat lui iets gaan drinken in cafe De Schutter, en als het goed is hangt daar nu een poster met de foto van minister De Geus met z’n gezicht vol ‘Nederland verdient Beter’-bordjes. Het gaat me alleen niet lukken binnenkort nog te controleren of ze die poster wel opgehangen hebben.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.