Denial of (bel)service

July 29th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Beste webmaster, even voorstellen: ik ben Wendy van www.belservice.nl.

Via een zoekmachiene zijn we uw site tegengekomen en zouden graag een
link naar onze site www.belservice.nl op uw site willen hebben. Wilt u
onze site als u een linkpagina heeft daarbij plaatsen?.

Zo begint een mailtje van een mij onbekende Wendy. In de rest van het mailtje wordt verteld dat het plaatsen van een link zal worden beloond met een link op een portalsite.
Natuurlijk hou ik niet zo van al die spamzooi, maar ik ben toch op de hiervoor genoemde pagina gaan kijken, en daar zag ik dit; (let even niet op de spelling)

Belservice.nl is nog amper online of er vindt nu al hacker aanvallen plaats op de website. Natuurlijk hebben wij contact met onze provider opgenomen en ip adres van de kwaadwillige personen achterhaald. Wij zullen met deze gegevens uiteraard naar de politie stappen. Binnenkort meer nieuws...

Verbaast me niks. Volgens mij heeft iemand gewoon een DOS-attack uitgevoerd omdat hij of zij niet blij is met de door belservice.nl gevoerde mailcampagne.
Hacken kun je dat eigenlijk niet noemen. Het is meer werk voor een scriptkiddie.
Het verbaast me trouwens wel dat het uitvoeren van een DOS-attack, volgens artikel 138a van het Wetboek van Strafrecht, zelfs geen computervredebreuk genoemd kan worden. Het kan dus best nog wel moeilijk worden degene die een ongewenst mailtje met een DOS-attack beantwoordt aan te pakken… al helemaal omdat belservice.nl ook iets gedaan heeft wat niet helemaal zuiver op de graat is.

Voor de duidelijkheid; ik heb geen aanval gedaan op belservice.nl, en keur de aanval ook niet goed. Ik heb ook geen mailtjes rondgestuurd met reclame voor een telefoonwinkel. Wat ik wel gedaan heb is linken naar diezelfde telefoonwinkel, en als het goed is heb ik daarmee een backlink verdiend. Hatsee!

One Response to “Denial of (bel)service”

  1. Sander Says:

    Krizzz wordt techlogger? 8)

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.