Startschotgala

July 17th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Tsja. Zo ineens roept je broertje dat ik wel wat over de Zwarte Cross zal gaan zeggen. Mooi is dat.
Inderdaad, ik ben naar het Startschotgale geweest, en het was behoorlijk prettig. Fijn dat er nog plaatsen zijn waar je voor weinig geld zonder veel gezeur naar binnen kunt. Geen lange rijen, geen gefouilleer, maar wel een prima sfeer.
Omdat ook de Zwarte Cross een beetje trendgevoelig is, kun je er dit jaar naast bier en Flugel ook een hip, blauw wodka-drankje krijgen met de indrukwekkende naam WKD.

Natuurlijk begon het vanavond met een optreden van Motorband. Manowar en Judas Priest mogen het dan wel leuk vinden hun motoren mee te nemen op het podium, maar de Motorband doet dat ook, en ze krijgen het zelfs voor elkaar een motor overal te laten roken, behave uit de uitlaat. Heel bizar.

Ook leuk om de ouwe knarren van The Sweet eens in het echt aan de gang te zien. Voor een glamrockband uit de jaren zeventig glitteren ze weinig, maar het geluid is heel herkenbaar. Niet in de laatste plaats omdat ze zich goeddeels beperken tot de nummers die iedereen wel kent of op z’n minst wel eens gehoord heeft.

Een andere band die datzelfde deed was Feuer Engel. Een coverband die zich helemaal beperkt tot het spelen van covers van Rammstein. Tijdens het eerste nummer ging er het een en ander fout met het geluid en dat ding op het podium waar vlammen uit horen te komen, maar dat werd redelijk snel verholpen. Deze mensen hadden minder vuurwerk bij zich dan het echte Rammstein, maar wel meer dan bijvoorbeeld Subway to Sally, en dat zegt toch wel wat.. heel erg veel vonken, vlammen en knallen op het podium van de feesttent, dus.
Dit werd sommigen blijkbaar een beetje te veel, want ongeveer op driekwart van het optreden begon een groot deel van het publiek a capella het refrein van Bro Hymn van Pennywise te bleren.

Het vuurwerk was niet het enige spektakel in deze broeierige feesttent. Tussen de optredens van The Sweet en Feuer Engel door liet het Franse stuntteam The Infernal Varanne zien wat je met twee motoren in een metalen bol kunt doen. Bijna bizar om die lui kriskras door dat ding te zien rijden. Echt zwaar link. Stelletje gekken.

De avond werd in stijl afgesloten door Lucas en Gea, die het onvervalste levenslied lieten horen. Jazeker, ook ik heb me laten verleiden de polonaise te lopen.
Iets voor tweeen ga ik weer op weg naar huis. Op de achtergrond hoor ik de kereltjes van Jovink akoestisch oude nummers spelen rond het kampvuur van de camping. Jammer dat je zonder polsbandje de camping niet opmag.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.