You go home and do your patriotic duty tonight

May 13th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

De titel van dit stukje is een uitspraak van de Australische minister van Financien Peter Costello. Met deze uitspraak wil hij iedereen ervan doordringen dat de vergrijzing een probleem is, en dat dat opgelost kan worden door fanatiek voort te planten. “Those who can – and not everyone can – should have one for you, one for your wife and one for the country.” Om deze spierballentaal kracht bij te zetten geeft ie nieuwe ouders nu een mooie financiele bonus.

Eerlijk gezegd word ik niet bepaald blij van dit soort zaken. Vergrijzing veroorzaakt problemen, dat is zeker, maar het is echt geen goeie oplossing om onschuldige stelletjes aan te zetten overhaast kindjes te produceren. Het gaat tenslotte niet om een nieuwe televisie die je terug kunt brengen naar de winkel als het niet bevalt.
Dit soort uitlatingen passen al helemaal niet in een continent dat haar buitengrenzen potdicht houdt voor alles wat niet afkomstig is uit het Britse Gemenebest, en al helemaal niet bij een van de meest verdroogde gebieden ter wereld. Er is daar nu al een enorm watertekort, dat wordt echt niet minder als er ineens een boel kindjes bijkomen.

Natuurlijk is het meneer Costello gelukt Australiers op de kast te krijgen met deze, niet alleen vrouw-, maar ook mensonvriendelijke uitspraak.
Maar goed; als hij botte uitspraken mag doen, dan mag ik dat ook. Bij deze. Wie zich gekwetst voelt bied ik nu alvast mijn excuses aan ;)

De problemen die door de vergrijzing worden veroorzaakt zijn van tijdelijke aard. Het zijn geen echte problemen, maar slechts symptomen. Om deze symptomen te bestrijden zijn inderdaad andere, jongere mensen nodig, maar dat hoeven niet specifiek nazaten van Europese kolonisten te zijn. Integendeel; blanke mensen zijn erg gevoelig voor huidkanker, en juist boven Australie is er geen spatje ozonlaag meer over. Dat is een hele slechte combinatie.
De laatste 200 jaar is de wereldbevolking exponentieel gegroeid. Een exponentiele groei wordt in de regel gevolgd door massasterfte; dat zien we in de planten- en dierenwereld, maar ook bijvoorbeeld op de effectenbeurs. Een hausse wordt vaak opgevolgd door een beurskrach.
Er zijn genoeg mensen die denken dat ziekten als Ebola, AIDS, de gemuteerde kippegriep en SARS een manier zijn waarop de aarde af wil rekeken met een mensheid die zich liever gedraagt als parasiet dan als een zorgende rentmeester, en het zou me niet eens verbazen als daar een bepaalde kern van waarheid in zou zitten.

One Response to “You go home and do your patriotic duty tonight”

  1. gwenno Says:

    misschien een beetje bot maar er zit wel iets in natuurlijk. de natuur lost zelf alles op.ik kan me daar wel in vinden.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.