Franchisebeurs

May 14th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Vandaag naar een vakbeurs in een hotel in Vianen geweest waar een aantal franchiseformules zich presenteerden.
Was wel leuk, maar ook een beetje standaard. Het waren alweer de Albert Heijns, Phone Houses, Bakkers Bart, Burger Kings en Delifrances die schijnbaar op zoek zijn naar nieuwe franchisenemers. Eigenlijk vind ik de formules die elders al groot zijn en nu in Europa poot aan de grond proberen te krijgen (zoals Subway en Starbucks) veel leuker.
Het parkeren was een ramp, want al die wannabe-franchisenemers komen met de auto en kunnen voor geen meter parkeren. Dubbel of buiten de vakken staan is normaal voor die gasten.
Waar ik wel over te spreken was, was iemand die mensen probeerde te wijzen op een bonnetje waarmee je over bepaalde bedrijven meer informatie op kun vragen. Dat bonnetje was niet zo bijzonder, maar het is leuk als iemand (volgens d’r naambordje Mascha) een compliment maakt over de door mij gedragen kledij en aangeeft dat het best belangrijk is jezelf te blijven en niet in een gekrijtstreept apenpakje rond te gaan lopen als je daar niet gelukkiger van wordt. Daar kan ik het best wel mee eens zijn. Als je zag hoe de mensen gekleed gingen. Natuurlijk; als iemand graag in pak wil lopen moet ie dat vooral doen, maar laat je dan een beetje fatsoenlijk informeren. Zorg dat het bij je voorkomen en postuur past, en als je zo graag een das wilt dragen, draag er dan een die bij de rest van het kostuum past.
Wannabe-entrepreneurs die net iets te veel lijken op louche autoverkoper zijn er al genoeg.

Wat dit betreft leuk om even te vermelden dat het leuke, spontane, ietwat brutale feestje dat luistert naar de naam Zwarte Cross (geheel terecht) is uitgeroepen tot het beste regio-evenement van Nederland.

Om een lang verhaal kort te houden; ik ben niet zo heel lang bij die beurs gebleven. De rest van de dag heb ik m’n werkterrein verlegd naar Utrecht, want er moest nog het een en ander gebeuren ter voorbereiding van de Jongereninitiatievendag van morgen.
Mocht je je de komende dag vervelen, kom dan zaterdag 15 mei vanaf 11 uur naar het Bruijne Lyceum aan de Koningsbergerstraat in Utrecht. Gratis entree, heel gezellig en je wordt er echt niet dommer van.

Update: Iets na middernacht nog een stukje tekst toegevoegd, nadat ik de uitslag van de Nationale Evenementenprijzen hoorde. Het leukste regioevenement van Nederland, in m’n eigen schattige dorpje. Jawel!

Nog een update: De Jongereninitiatievendag was best wel geslaagd. Vervelend dat de lui die de rapworkshop kwamen geven erg veel te laat binnenkwamen, ook vervelend dat een ritje van de Koningsbergerstraat naar de Maliebaan werd verstoord door de lustrumoptocht van USZ… heel veel koetsen en een optocht van alle afgestudeerde USZ-studentes die nog leven. Erg boeiend, maar niet heus.
Oh ja.. Ook Wuppies vinden het YouthActive-spel geweldig!

Wuppie en een pion

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.