Koninginnedag

May 1st, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

Hee.. Koninginnedag in Nijmegen is best leuk. Fijn naar Oranjepop op een of ander braakliggend terreintje in de binnenstad van Nijmegen.
Erg goed geprogrammeerd voor een zo klein opgezet feestje. Onbekend spul naast bands die’k al wel es eerder gezien had, zoals de blije Belgen van Janez Detd, de Calve-reclamemuziekmakers van Ola Bola, en gelukkig ook het onklassificeerbare Mimezine.

Voor de goede orde; Janez Dedt maakt lekker blije deuntjes, een beetje in de stijl van Undeclinable (Ambushcade), Nerf Herder en Dog Eat Dog (en de mindere goden in dat segment, zoals de Heideroosjes en the Offspring, die misschien wat bekender zijn, maar ook slechter).
Niet te dicht vooraan gaan staan, want deze mensen hebben de neiging opmerkingen te maken over de T-shirts en andere kledingstukken van de bezoekers. De eerste keer dat ik deze mannetjes zag optreden (uit m’n blote hoofd beredeneer ik dat dat in 1999 moet zijn geweest) heb ik dat zelf aan den lijve ondervonden.

Mimezine, genoemd naar een hallucinogeen middel uit de serie ‘Wild Palms’ van Oliver Stone, is een prettig, vernieuwend en leuk groepje met behoorlijk veel live-ervaring en een duidelijk minder indrukwekkende discografie (het eerste album stamt uit 2001, en de tweede ziet eind dit jaar het levenslicht).
Dat het op hun Lowlands-optreden van een paar jaar geleden erg rustig was, had vooral te maken met het feit dat er veel mensen liever naar meelopersbandje Live in de Apha wilden.
Qua echte successen is het tot nu toe gebleven bij het nummer ‘I love you’, die in de film ‘On the Run’ van Ushi Yamamoto is gebruikt (en die film heb ik dus nog steeds niet gezien).
Niet slecht voor een groep die pas sinds 1996 bestaat.

Oh ja.. m’n broertje was er ook, en op de door hem gepubliceerde fotoserie kun je het heel mooi avond zien worden.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.