Nieuwe accu

April 27th, 2004

N.B. Deze post is van het oude systeem, ik sta vanwege die reden niet garant voor het kloppen van werkende en goed gevormde plaatjes, links (intern en extern) en andere van dat soort zaken

De postbode heeft vandaag een nieuwe accu voor m’n telefoon in de brievenbus gegooid. Niet dat hij zich daar bewust van was, maar toch.
De originele accu heeft het best lang volgehouden, maar eind vorig jaar werd het toch tijd voor een nieuwe. Op dat moment moest ik de accu zo ongeveer drie keer per dag opladen.

Bang geworden door de verhalen van ontploffende Nokia’s heb ik op safe gespeeld en een accu aangeschaft die was gemaakt volgens dezelfde specs als de originele. Ik heb ontzettend veel plezier van dat ding gehad en ben er zorgvuldig mee omgesprongen. Precies volgens het boekje; pas opladen las ie leeg is, en wachten tot ie klaar is met opladen voor je em weer gebruikt.
Slechts een keer heb ik em snel aan de lader gegooid omdat ik werd gebeld en de accu al behoorlijk ver heen was, en dat is meteen fataal geworden. M’n accu werd lui en vergeetachtig. In minder dan zes maanden tijd was ie rijp voor de blauwe envelop.

Sinds vandaag heb ik dus een nieuwe accu. In plaats van 500 mAh heeft de nieuwe een capaciteit van 900 mAh, en bovendien is dit niet meer zo’n rottige Nikkel Metaal Hydride-accu maar een oppergeile Lithium ion-accu.
Ofwel; deze acuu heeft niet alleen een langere standby- en beltijd, maar je mag em halverwege de rit ook bijtanken.
Hah. Eigenlijk ben ik nu best wel een beetje blij.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.