Atlanta

September 10th, 2017

10 september. Gisteravond was ik aan boord van het laatste vliegtuig dat nog uit Gainesville vertrok. Dat vliegveld is nou dicht. Na een wat turbulente vlucht ben ik nu in Atlanta. De terminals voor binnenlandse en internationale vluchten zitten in afzonderlijke gebouwen, en het duurt even om van de ene naar de andere te komen. Dat maakt niet uit, want ik zit ruim in de tijd. Er zit 14 uur tussen de aankomst uit Gainesville, en het vertrek naar Amsterdam. Net te kort om Atlanta zelf te bezoeken, maar weer een beetje lang om op het vliegveld te blijven. Geeft niet. Het wordt vanzelf middag.

Voordat ik in mag checken op de internationale vlucht moet ik eerst m’n bagage herschikken. Op de binnenlandse vlucht hiernaartoe was geen gewichtsrestrictie voor bagage, maar die is er nu wel. Gelukkig heb ik nog een kleine rugzak in m’n koffer zitten. Met wat gepuzzel wordt mijn koffer een stuk lichter, wordt de rugzak die ik als handbagage mee wou nemen een tweede stuk ruimbagage, en wordt mijn oude schoolrugzak mijn handbagage.

Er was mij aangeraden naar The Varsity te gaan. Het filiaal in het centrum van Atlanta is twee huizenblokken groot, en heeft plaats voor 800 eters. In, en net buiten, de stad zelf zijn rijdt een foodtruck, en zijn er nog wat kleinere filialen, en ook hier op het vliegveld zijn er twee. Zelfde eten, maar waarschijnlijk een totaal andere beleving.

Orkaan Irma heeft inmiddels het vasteland van Florida bereikt. De Keys hebben het ergste inmiddels gehad. Door de mate waarin het zeewater door de wind wordt opgestuwd, is de verwachting dat sommige van deze eilandjes compleet zijn overspoeld. Slecht nieuws voor de unieke fauna van deze archipel. Er is een kans dat de, toch al bedreigde, dwerghertjes hierdoor in één klap uitsterven.

Komende maandag wordt het restant van de storm in Georgia verwacht. Het voorspelde pad lijkt bizar veel op de route die ik een klein maandje geleden heb gevolgd naar de zonsverduistering toe. Boven het vasteland zal de storm snel in kracht afnemen, en dan uitdoven. Een enorm contrast met het monsterlijk slechte weer dat het Caraïbisch Gebied heeft gehad.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.