St Louis

August 26th, 2017

26 augustus. Natuurlijk is mijn vakantie niet compleet zonder een bezoekje aan het St. Louis Science Center. Eén van de leukste musea in de verre omtrek. Naast een kleine expositie over de zonsverduistering is er ook een grote over het graf van farao Toetanchamon vol met echte vondsten uit de pyramide en replica’s ervan. Helaas sluit het museum vroeg.

Gelukkig is de dierentuin een stuk langer open. Gratis toegankelijk en gewoon een heel mooie plek om wat rond te slenteren op een zonnige nazomerdag. Opvallend detail; de vlindertuin is gesponsord door Roundup-fabrikant Monsanto. Goede kans dat er mensen zijn die daar een mening over hebben.

De volgende attraktie is haast net zo’n verplichte stop, en misschien nog wel bekender; de Gateway Arch. Dit 192 meter hoge monument bevond zich een weekje geleden nét iets ten noorden van het gebied waar de zonsverduistering totaal was, en dat is eigenlijk wel jammer, want een groothoekfoto met daarin zowel de verduisterde Zon als dit fotogenieke monument zou een prachtige inzending zijn voor de Astronomy Photo of the Day.

Een veel truttiger stop is de IKEA, maar wel een logische als je bedenkt dat dit hun enige winkel in de verre, verre omtrek is. Bij de kassa ben ik blij verrast als blijkt dat ik, ook hier, een mooie korting krijg na het scannen van m’n Nederlandse Family-kaart. Zo zou elke loyaliteitskaart moeten werken.

De laatste bestemming van de dag heeft ook een wereldwijd geaccepteerde loyaliteitsprogramma, maar in de loop der jaren zijn de voordelen daarvan zover uitgekleed, dat je er eigenlijk alleen nog plezier van hebt als je graag in hun hotels overnacht. Toch kan ik het niet laten om te gaan eten in het Hard Rock Cafe. Bij voorkeur als ik ergens voor het eerst ben. Hoewel dit niet mijn eerste bezoek aan St. Louis is, wordt dit wel mijn eerste bezoek aan dit Hard Rock Cafe. Ik bestel de Local Legendary. Die hamburger is bij elk restaurent anders, en geïnspireerd door de lokale keuken. In dit geval betekent dat gefrituurde ravioli en mozzarella!


Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.