25 augustus

August 25th, 2017

Paducah heeft een paar verrassend rustieke plekjes. Het grote Bob Noble Park blijkt met door middel van een charmant kronkelpaadje door het bos verbonden met het veel kleinere Stuart Nelson Park. Dit pad, The Greenway genoed, begint zelfs al eerder en loopt ook nog verder door, waardoor het erg geliefd is bij joggers en fietsers. Terecht. Een groene long in de stad. Er is zelfs redding voor wie op een warme dag iets te veel hooi op z’n vork heeft genomen; de park ranger rijdt z’n rondjes en heeft voor moeilijke gevallen een groot vat met koel drinkwater en ruimte in z’n golfkarretje om gestrande voetgangers zittend terug naar de bewoonde wereld te vervoeren.

Hierna volgt een bezoekje aan een lokale eetgelegenheid. Kountry Kastle is een redelijk grote diner waar je echt helemaal zelf je menu samenstelt. Ik bestel een broodje en twee bijgerechtjes, en dat blijkt precies het goede formaat voor een eenpersoonsmaaltijd.

Op weg terug passeer ik een groot reclamedoek op het industrieterrein. “Don’t Be Caught In The Dark! Get your T-shirts here!” Dit blijkt een reclame-uiting van zeefdrukkerij Hultman, en zij blijken een werkelijk prachtig eclips-shirt te hebben geproduceerd; op hun shirt zie je de staatsgrens van Kantucky, omgeven door glow-in-the-dark-inkt die het doet lijken dat Kentucky van de achterkant beschenen wordt, zoals de achterkant van de Maan tijdens een totale zonsverduistering wordt beschenen door de Zon. Heel inventief.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.