Kuala Lumpur

November 24th, 2012

Inmiddels is het weer bijna lunchtijd. Gelukkig is eten nooit ver weg op dit soort plaatsen. Aan de andere kant van het metrostation zit een groot foodcourt in de kelder van een kantoortoren. Alleen al voor de kruidige etensgeuren zou je daarheen gaan – of voor de supersupersuperverse fruitjes. Lekker…
Daarna is het een mooi moment om wat door de stad te banjeren. De skyline wordt gemarkeerd door hoogbouw – met overduidelijk als markantste gebouwen de meer dan 450 meter hoge Petronas Towers en de wat kleinere KL Tower. De laatste is ontworpen als zendmast, maar is in de praktijk een compleet pretpark. Er is een compleet congrescentrum gebouwd aan de voet van de toren, er zijn expositieruimtes, kermisattracties, eettentjes en een uitzichtpunt op 276 hoogte waarvandaan je een hartstikke mooi uitzicht hebt over de stad. Pas hier valt het op dat veel woontorens een zwembad op het dak hebben. Da’s pas efficient ruimtegebruik :)

Hier maak ik voor het eerste kennis met Nelson’s Corn in a Cup. Een beker geboterde suikermais die je lekker leeglepelt als tussendoortje. Kopje koffie erbij, want elk moment van de dag is een goed moment voor koffie.
Hierna kom ik na wat omzwervingen in de beroemde en beruchte straat Jalan Petaling terecht. Het hart van de Chinese wijk. Beroemd omdat het er gewoon leuk is. Berucht omdat je naast alle andere dingen die je hier vindt ook heel gemakkelijk en goedkoop allerlei namaakartikelen kunt krijgen. Voor nagemaakte merkartikelen hoef je overigens niet per se naar deze straat. Op de gekste plekken wordt dit alles gewoon openlijk verkocht alsof het de normaalste zaak van de wereld is.

One Response to “Kuala Lumpur”

  1. Krizzz.nl » Blog Archive » Legoland Says:

    […] delen, met elk een eigen doelgroep. Miniland is een feest van herkenning. De beroemde landmarks van Kuala Lumpur en Putrajaya die ik afgelopen week in het echt heb gezien zijn hier waarheidsgetrouw in het klein […]

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.