Tablelands

November 21st, 2012

Vanaf 4 kilometer hoogte uit een vliegtuig springen is een eitJe vergeleken met dat waar ik echt een beetje huiverig voor ben; aan de linkerkant van de weg rijden.
Toch is het er eindelijk van gekomen hier een auto te huren voor een dag om een toertochtje te maken. Via de A1, in eerste instantie, naar het zuiden, richting Innisfail.
Het valt eigenlijk wel mee, links rijden. Niet in de laatste plaats omdat ik niet zelf hoef te schakelen. Dat doet de automaat.
Waar ik me wel regelmatig mee vergis is de richtingaanwijzer; die zit rechts van het stuur, dus meer dan eens zet ik de ruitenwisser aan als ik eigenlijk alleen maar richting aan wil geven. Je ziet de medeweggebruikers denken… ‘bloody tourists!’
De eerste stop is een geasfalteerd wandelpad langs een rotsachtige stroomversnelling in de rivier. Bovenstrooms is een rustig stukje waar gezwommen wordt, maar niet veel verder wurmt het water zich tussen de rotsen door. Nu al een indrukwekkend gezicht – als de regentijd echt begint zal dit stroompje veranderen in een genadeloze kolkende vloed. Die hekken en waarschuwingsborden staan er vast niet voor niets…
Valk voor Innisfail is er de afslag richting Atherton. Verder landinwaarts. Een mooie, heuvelachtige omgeving, vol mooie vergezichten, kronkelende riviertjes en zo nu en dan een waterval. Populair bij toeristen en locals om, waar mogelijk, te zwemmen in deze riviertjes of een waterval te gebruiken als douche.
Tegen de avond komt Atherton in zicht – en anders dan verwacht, weinig bijzondere of authentieke eetgelegenheden, hier. Het wordt vanavond dus pizza.
De terugweg naar Cairns is wel tricky. Ik was er al voor gewaarschuwd, maar je hebt een goeie twintig kilometer lang te maken met een winding road waar nogal veel aanrijdingen plaatsvinden. Zo in het donker kan ik me goed voorstellen waarom; een hoge rotswand aan de ene kant van de weg, een vangrail en ‘n afgrond aan de andere. In de bochten geldt een adviessnelheid van 40 kilometer per uur, maar je moet al stalen zenuwen en de stuurmanskunsten van een Schumacher hebben wil je je daaraan wagen. Gelukkig is het rustig op de weg…
Mooi rondje, en het viel me 100% mee, dat rijden aan de andere kant van de weg.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.