Yorkey’s Knob

November 12th, 2012

Maandag pak ik de bus naar de plek waar ik in eerste instantie de zonsverduistering had willen zien; Yorkey’s Knob.
Een buitenwijk van Cairns ten noorden van het vliegveld. Noordelijk genoeg om niet tegen dat heuvelachtige schiereiland aan te kijken die er in Cairns voor zorgt dat je een stukje van de zonsverduistering mist. Verder heb je hier ook nog eens een echt strand, terwijl Cairns alleen maar een blubberig stukje moeras aan de waterkant heeft.
Eigenlijk is Yorkey’s Knob haast een op zichzelf staand dorp. Er gaan vanuit Yorkey’s Knob maar een paar bussen per dag naar Cairns, terwijl er elk uur wel eentje rijdt naar het nabijgelegen winkelcentrum.
Hier ontmoet ik Mike. Hij is is degene die mensen heeft uitgenodigd op het strand de ochtend af te wachten. Ruim 40 mensen hebben zich al aangemeld. Iedereen neemt zelf te eten en te drinken mee, Mike zorgt voor een barbecue, en als het een beetje gezellig is is de nacht zo voorbij. Haast jammer dat ik er hier niet bij zal zijn.
Het restaurantje The Beach Place aan de noordkant van het strand gaat ook iets doen om de mensen te vermaken die hier op de vroege woensdagmorgen de zonsverduistering gaan bekijken.
Zij organiseert het Aussie Buffet. Voor 20 dollar kun je je tegoeddoen aan lamsbout en dergelijke.

Nu ik toch in Yorkey’s nob ben is er mooi de gelegenheid een stukje langs het strand te lopen. Mijn plan is zuidwaarts te lopen tot het mangrovegebied bij de riviermonding. Al maak ik halverwege toch maar rechtsomkeert. Het begint weer eens te regenen. Welkom in de tropen…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.