Zaterdag

November 11th, 2012

De zaterdag loopt wat anders dan gepland. Ik zou wel naar Port Douglas willen, maar, al is het nog geen 100 kilometer, er gaan geen bussen. Althans, geen lijnbussen. Toeristenvervoer is er wel, maar die hanteren dan ook toeristenprijzen. 54 dollar voor een retourtje. Ka-ching!
Uiteindelijk heb ik dus wederom vooral door Cairns gelopen. Niet bepaald noemenswaardig. Wel een mooie gelegenheid me even fatsoenlijk te oriënteren op dagtripjes. Die zijn er genoeg, maar alles moet vooraf besproken worden.
Dagje met de boot naar het koraalrif, een skydive, met de trein door het oerwoud, in drie dagen tijd naar Alice Springs en Ayers Rock… via het internet probeer ik in contact te komen met andere mensen die hier net zijn, en me misschien kunnen helpen wat te ondernemen.
Net als gisteren ga ik met m’n Duitse kamergenoot wat eten bij de Ierse pub. Hij kan niet al te lang blijven; hij gaat met drie Duitse meisjes naar de disco.
Wel is een van de beide Nederlanders die hier gisteren op het terrasje zaten weer op komen dagen, en iets later volgt ook een SMS’je. Mijn schreeuw om hulp op het internet heeft effect gehad, en Dirk Jan en ik gaan samen een straatje verderop naar de tuin van The Courthouse, waar we de rest van de avond doorbrengen met twee Amerikaanse meisjes, een meisje uit Hong Kong en een Zwitserse jongen met Vietnamese ouders.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.