Wegener in de etalage

July 20th, 2012

Uitgeversconcern Wegener, eigenaar van de bulk aan regionale dagbladen, is te koop.
Lijkt me een mooie kans voor onze overheid om weer een eigen uitgeverij in bezit te krijgen. Leuk voor wie nostalische gevoelens koestert naar de tijd dat de SDu nog ‘n staatsbedrijf was, en als het voorstbestaan van papieren streekkranten echt zo belangrijk is, is het annexeren van de uitgeverij een stuk zinvoller dan het verstoren van de markt door het uitdelen van marktverstorende krantensubsidies.
Daarnaast; Warren Buffett, misschien wel de meest uitgekiende investeerder van onze tijd, heeft eerder dit jaar 63 regionale bladen overgenomen. Waarom is mij onduidelijk, maar er is dus een goeie kans dat regionale kranten voor onze overheid een betere investering zijn dan complexe derivaten.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.