Don Garlits

July 27th, 2011

Een bijzondere plek om te stoppen, vlakbij Gainesville, is het Don Garlits Museum of Drag Racing. Garlits wordt beschouwd als de vader van het dragracen, en hij heeft een behoorlijk aantal snelle wagens gebouwd, die je hier kunt bezichtigen, met wat andere bijzondere zaken. In een aanpalend gebouwtje staat een aparte collectie bijzondere en klassieke auto’s dicht op elkaar geparkeerd. Lieflijk beschreven op bordjes waarop bijvoorbeed wordt vermeld dat het motortje spint als een katje.

Van een heel andere orde is het casino in Tampa. Gebouwd op grond die is toegewezen aan de Seminole. Ik stop hier om wat te eten, maar voordat je in het restaurant bent word je door een forse zaal vol fruitautomaten geleid. Oudere mensen in korte broek die met een sigaret in de hand het pensioen van hun kinderen vergokken. Iedereen heeft tenslotte een hobby nodig.

Het eten smaakte prima, maar kan niet voorkomen dat ik een stukje verder op mijn route naar het zuiden nogmaals stop bij een eetgelegenheid, een filiaal van Waffle House – voor een bak koffie en, al is het al middag, ontbijt.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.