Americus

July 26th, 2011

In het zuiden van Georgia kom ik terecht in het stadje Americus, hoofdstad van Sumter County. Het ziet er klein en authentiek uit. In het welkomstcentrum, dat wel heel erg is ingericht op de bekendste inwoner van Sumter County; Jimmy Carter.
De man die het welkomstcentrum bemant is duidelijk om een praatje verlegen. Hij krijgt de TV niet aan de praat (ik wel) maar hijzelf lult als Brugman, en houdt dat moeiteloos een uur of 2 vol. Uiteindelijk wil hij me introduceren aan een dame van ongeveer mijn leeftijd, maar het eethuis waar zij werkt is op maandag gesloten. Soit.
Wel open is de Global Village van de organisatie Habitat for Humanity; een NGO die overal ter wereld huizen bouwt ten behoeve van de armen. In hun Global Village is te zien hoe huisjes in sloppenwijken worden gebouwd, en staan huizen zoals Habitat for Humanity ze zelf bouwt.
Ook heel interessant om te bezoeken is het boerderijtje waar Jimmy Carter opgroeide. Net als de school in Plains waar hij als jochie lessen volgde is het eigendom van de staat en ingericht als een soort van museum.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.