Groene drankjes

May 17th, 2011

Grenoble is fijn. Vanmorgen heb ik er nog heerlijk ontbeten met niet meer dan een pain au chocolat en een bakje koffie, gevolgd door een slentertocht door de stad en de beeldentuin van het museum, en afgesloten met een uitgebreide lunch samen met de kennis waar ik de afgelopen dagen op visite ben geweest.

Naast de ansichtkaarten die ik wel kocht maar niet stuurde heb ik eigenlijk alleen drank meegenomen terug naar huis. Omdat het een lokale specialiteit is, een flesje Chartreuse, en uiteraard kun je niet terug naar Nederland zonder dat andere groene drankje, absint.

De terugweg verliep voorspoedig. Het vliegveld van Lyon is goed bereikbaar en de faciliteiten zijn goed. Uiteraard zijn de mensen bij de scanner die boardingpass en bagage moeten controleren kortaf en sjachrijnig. What else is new?

Voor de rest valt er helemaal niks te klagen. Ik heb enkele dagen doorgebracht in een erg fotogenieke omgeving. Niet alleen qua omgeving en architectuur, trouwens, maar ik moet ook heel eerlijk toegeven dat ik best onder de indruk was van de Françaises. De elegante manier van kleden en een houding die iedere beweging maakt tot een gedicht, en de indringende manier van kijken, haast staren, waarmee brutaalweg aandacht wordt opgeëist – maar ach, een glimlach en een knikje kost niks, toch?
Zal de tijd van het jaar wel zijn…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.