Wolken

May 16th, 2011

De afgelopen dagen was het geen superweer in Grenoble. Het weekend was een beetje wisselvallig, met hier en daar wat regen. Wel mooi weer om wat de doen en te zien; zaterdag in Grenoble zelf, onder andere als een goede toerist betaamt met de kabelbaan naar de bastille, waarvandaan je de stad prachtig in het dal kunt zien liggen. Zondag cultuurhistorisch verantwoord, naar Vizille en het in het kasteel gesitueerde museum van de Franse Revolutie.
Inmiddels is het heerlijk weer, en ik heb daarom heerlijk geluncht op ‘n zonovergoten terras, waarna ik terugliep naar het studntenkamertje van mijn gastheer, waar ik me nu heerlijk met een kop koffie achter de laptop heb verschanst om de laaste lancering van de Endeavour te bekijken. Het is de bedoeling dat die over ruim een uur gelanceerd wordt. Er is wat bewolking – en omdat zelfs gewone wolken kunnen gaan bliksemen als je er met een lomp groot apparaat idioot snel doorheen vliegt, mag er dan niet opgestegen worden – maar het wordt verwacht dat deze wolken op tijd wegdrijven. Ben benieuwd, en heel stiekempjes benijd ik de mensen die nu in Florida zitten een héél klein beetje. Het kleine jochie in mezelf is een beetje verwend, namelijk…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.