Endeavour

April 28th, 2011

Voor alle duidelijkheid; ik ben op dit moment in Nederland, en daar blijf ik ook de komende tijd. Ik zal dus niet een van de tienduizenden toeschouwers zijn die morgen met open mond toekijkt hoe Endeavour voor de laatste keer op visite gaat bij de ISS. Het is vorige week breed in het nieuws gekomen dat Gabrielle Giffords wel, als VIP, onder te toeschouwers zou zijn. In een ideale wereld zou dat geen nieuwswaarde zijn en was ze gewoon lid van het Huis van Afgevaardigden en echtgenote van de bevelhebber van deze shuttle-missie, maar helaas vond iemand die het oneens was met haar denkbeelden het nodig tijdens een kogel door haar hoofd te schieten, waardoor zij lange tijd in coma heeft gelegen.

Het belangrijkste dat de bemanning van de Endeavour bij het ISS komt bezorgen is de Alpha Magnetic Spectrometer, een apparaat dat gebruikt gaat worden voor een belangrijk deeltjesfysica-experiment. Het wordt de laatste keer dat de bemanning van een Space Shuttle een ruimtewandeling zal maken.
Ondanks een forse storm, eind maart, en natuurbranden in de omgeving, nu, ligt alles nog op schema voor een vertrek op vrijdag. De klok is weer aan het terugtellen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.