It’s a small world after all

November 3rd, 2010

Als zoveel kindjes die in de jaren tachtig werden gehersenspoeld door Jochem van Gelder en Melline Mollerus ben ik indertijd overspoeld met beelden van Disney World in Orlando. Ook op mij had dat de uitwerking dat ik misschien net iets te overduidelijk aan ouders heb laten blijken dat ‘t me wel een heeeeel mooi park leek. Dan kun je ‘t niet maken er niet naartoe te gaan als je toch in de buurt bent.
Vandaag was het zover. Wie de Efteling duur vindt moet nu even opletten; voordat je een voet in het magische koninkrijk hebt gezet, ben je meer dan 100 dollar lichter. Ook als je in het park een hapje wilt eten moet je een dikke portemonnee meebrengen.
Voor de rest heb ik me wel vermaakt, al zou het een bonus zijn geweest als het weer wat meer mee zou werken. Het regende nogal. De hele inhoud van mijn portemonnee is doorweekt, en datzelfde geldt eigenlijk ook voor mij. Tot aan m’n sokken aan toe was alle kleding doorweekt.
Ja, en toch, laat op de avond voor ‘t eerst in je nog prille leven de parade voorbij zien trekken, dan snel naar de boottocht ‘It’s a Small World’ om bij het weer naar buiten stappen omringd te worden door de kleurenpracht van die enorme hoeveelheid vuurwerk die de lucht in wordt geschoten – terwijl uit speakers de boodschap schalt dat wensen uit kunnen komen. Het doet toch wel wat.
De wens die ik daar op dat moment deed gaat hoe dan ook niet in vervulling, want de Discovery blijft hoe dan ook ook morgen nog aan de grond.

2 Responses to “It’s a small world after all”

 1. jannie Says:

  En, weer opgedroogd?
  zowel jij als de regen? spannend wat er gaat gebeuren met de Discovery. vandaag stond er in de Gelderlander een artikel over de (uitgestelde) lancering verder is het hier eigenlijk geen nieuws (of het valt me niet op). Hopelijk voor jou gaat hij als jij in de buurt bent. Heb je indruk dat er veel ‘toeristen’ speciaal voor de lancering naar Florida zijn gekomen?
  Vermaak je nog een paar weken, we blijven je volgen.
  Mam.

 2. Inge Says:

  ikwilookikwilookikwilookikwilookikwilook

  zag net op nu.nl weer uitstel voor de Discovery, het gaat er nu wel om spannen…

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.