Parkeren wordt steeds duurder

February 12th, 2010

Da’s de conclusie van de Nationale Parkeertest 2010 en ook die van mijzelf.
Afgelopen woensdag kon ik er niet onderuit met de auto de binnenstad van Utrecht binnen te gaan. Wie het redt in dat gat de weg te vinden zonder per ongeluk een stoplicht over het hoofd te zien of op de busbaan danwel in tegengestelde richting in een eenrichtingsweg terechtkomt zou sowieso al in aanmerking moeten komen voor een lintje, maar dat terzijde. Ik kon redelijk makkelijk de plek waar ik in 2004 al een vette boete moest betalen wegens ‘foutparkeren‘ terugvinden.
De parkeertarieven nu liggen fors hoger dan toen, in 2004, toch heb ik weer braaf een parkeerticket gekocht. Nu voor een bedrag waarvan je mag verwachten dat ze je auto meteen even een sopje geven en inpakken in fluwelen kussentjes met een strikje erom. Echter, het tegendeel is waar. Er wordt service geleverd, als je op het Janskerkhof parkeert, maar een andere dan je zou verwachten. Iemand aldaar heeft de moeite genomen met een leeg bierflesje m’n achteruitkijkspiegel kapot te meppen, en daar ben ik die persoon allesbehalve dankbaar voor.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.