Gelukt!

July 28th, 2009

Hierbij een update vanuit een internetcafé in Tianjin. Het is gelukt de langste zonsverduistering van deze eeuw te bekijken bij een nagenoeg onbewolkte hemel, op volle zee. Doordat het schip meevoer met de schaduw van de maan, werd de duur ervan opgerekt met maar liefst 3 seconden tot 6 minuten, 42 seconden en 3 tiende. Een Japans schip voer ons integen, dus voor hen zal het juist korter hebben geduurd. Dat noem ik efficiënt.
Inmiddels ben ik terug op het vasteland van China. Vannacht zal ik voor het laatst op de boot slapen, en daarna is de cruise echt definitief over. Ik durf het eigenlijk niet toe te geven, maar ik heb ervan genoten. Het is stiekem best fijn om elke dag schandalig in de watten gelegd te worden door de bijna 600 man personeel aan boord van de boot. Maar vergeet dat ik dat gezegd heb. Cruisen is voor uitgebluste ouwe mensen.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.