Met z’n zessen

May 29th, 2009

Ze zijn er! Op dit moment word het internationale ruimtestation ISS, nu groot genoeg voor zo’n groete groep mensen, voor het eerst bevolkt door 6 mensen; 2 Russen, een Japanner, een Canadees, een Amerikaan en een Europeaan. Een puur politiek compromis, natuurlijk; van de grote deelnemende organisaties in ieder geval 1, maar dat geeft het wel iets extra’s, om de kereltjes elkaar te zien omhelzen nadat het luik tussen het ruimtestation en het ruimteschip is geopend.
Vanmiddag was ik gelukkig in staat de rechtstreekse verslaggeving van het aankoppelen, en een uur later het openen van ‘t luik, te kunnen kijken op de website van de ESA. Grappig om commentator André Kuipers te horen vertellen hoe ‘t hem is overkomen aan boord van het ISS, tijdens zijn verblijf daar in 2002, een kamer binnen te zweven waar hij voor z’n gevoel nog nooit geweest was, met lampen op de vloer in plaats van aan het plafond. Tot bleek dat die kamer er een stuk vertrouwder uitzag als ie zich omdraaide.

Leave a Reply

You must be logged in to post a comment.